Távoltartási végzés

racsok-mogott4.jpg

2019. január 13., Vasárnap
Misi
Plötzensee Börtön 

Elfelejtettem már, milyen a süvöltő szél erejétől hunyorogni, milyen a naptól annyira átforrósodni, mintha csak láz égetné a kifakult arcbőrömet. Idegenné vált a világ, de nem azért, mert megváltoztak kint a dolgok, hanem mert  úgymond elvesztettem a meghitt viszonyomat az élettel.

Kivánszorgok a hatalmas falak közül, lépek párat bizonytalanul, majd hátraintek az egyenruhás haverjaimnak, akik már nyúlnak is a fogvatartottaktól kicsalt cigijükért, mintha jól végezték volna a dolgukat. A dagadttal semmi bajom nem volt, ő békén hagyott mindenkit, de a Törpe - ahogy bent neveztük - az egy utolsó kis rohadék. Itt keménykedik, hogy ne kelljen foglalkozni a saját nyomorával meg a töpörödött méreteivel a gatyájában. Szevasztok gyerekek, hogy rohadnátok meg! A szám vigyorog, de a szemeim élettelenek, s így indulunk neki a csöppnyi táskám meg én a túl gyorsan hajtó autók mellett, csak azt nem tudom, hogy pontosan hova. Bent azt mondtam, majd jön értem valaki. Pontosabban az anyámat neveztem meg, mert csak az ő telefonszámát tudtam fejből. Na most, mint látható, nem jöttek értem, ami túlságosan nem lepett meg. Biztosan nehéz volt kikászálódni a púderszagú, agyon molyirtózott, pseudo-biedermeier kanapéjából a sok pia miatt.

Pia, pia, pia...- mondogatom magamnak, miközben kiveszek egy vékonyka paksamétát a táskámból. El ne felejtsem, hogy meg kell jelennem az anonim alkoholistáknál holnap kettőkor, különben jöhetek vissza a szögesdrót ölelő karjai közé. Ez volt az egyik feltétele, hogy szabadulhatok. A másik...hát igen, a másik nehezebb ügy. Azt nem tudom és nem is akarom betartani. Öt kicseszettül hosszú éve várok türelmesen arra, hogy végre lezárjam ezt az ügyet vele.

Ahhoz pedig - távoltartás ide vagy oda - meg kell keresnem Emmát.

- M.S.A. - 

 

További részletek:

A legeslegelső oldalak

Hova tűnt Emma vasárnap hajnalban?

A bejegyzés trackback címe:

https://3nover.blog.hu/api/trackback/id/tr2314560626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Csatlakozz Facebookon, ha még többet olvasnál!

3 nővér - 1 fiú

Három nővér, három történet, egy közös titok. Ami persze azért elég nagy ahhoz, hogy ne tudd letenni majd a könyvet. Nemsokára érkezik a Három nővér sorozat első része!

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása